Koliko je sati?
Što je važno danas?
  • Ako želite da vam djeca postanu dobri ljudi, potrošite na njih duplo više vremena i duplo manje novca (Abigail Van Buren)
Kalendar
<< svi. 2020. >>
PUSČPSN
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Arhiva

postheadericon Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja – anketa za roditelje korisnike programa

Poštovani korisnici usluga DV Ciciban, ljubazno Vas molimo da ispunite anketu o uključivanju djeteta u vrtić prema mjerama i uputama za sprečavanje epidemije COVID – 19.


Hrvatski Zavod za javno zdravstvo izdao je dokument pod nazivom: Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu (dokument u prilogu).

Obavještavamo vas da pristupamo anketiranju roditelja putem online ankete kako bi prikupili podatke o broju djece koja će od 11. svibnja krenuti u jaslice ili vrtić. Napominjemo kako će radi pridržavanja navedenih mjera morati doći do promjena u organizaciji rada te će radno vrijeme vrtića biti od 6,30 do 16,30 za sve redovne programe. Dolazak djece u vrtić bit će moguć po unaprijed određenom rasporedu od 6,30 do 8,00 te odlazak od 15,00 do 16,30.

Djeca koja budu u narednom periodu dolazila u vrtić sukladno mjerama će se smjestiti u novoformirane skupine (do 9 djece) ovisno o vremenu dolaska i trajanju boravka u vrtiću te će o njima skrbiti dežurni djelatnici na način propisan Uputama.

Ovakav oblik boravka djece u vrtiću namijenjen je djeci za koju roditelji nemaju drugog oblika skrbi dok rade. Slijedom navedenog, roditelji koji će dovesti svoju djecu u vrtić potpisat će izjavu da imaju obavezu rada te da ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djeteta. Naime, kako navodi HZJZ boravak u vrtićima potencijalno može predstavljati veći rizik za zarazu djece koronavirusom nego što je to obiteljski dom odnosno kućanstvo.

Molimo Vas da se čitanjem priloženog dokumenta upoznate s preporukama u odnosu na ostanak kod kuće za pojedine skupine djece te s ostalim prilagodbama u radu vrtića koje su u ovim uvjetima pojačanih epidemioloških mjera nužne. Također, ljubazno vas molimo da se odazovete i ispunite anketu što žurnije kako bi se rad vrtića u narednom periodu mogao organizirati na najsigurniji način za djecu i djelatnike. Anketom želimo utvrditi broj zainteresiranih korisnika usluga za pođanjem vrtića u skladu s mjerama i uputama za sprečavanje epidemije COVID-19. Podaci prikupljeni anketom neće biti dostupni trećim stranama i služit će isključivo za organiziranje rada DV Ciciban (u skladu sa svim zakonskim aktima).

Za sve detaljnije informacije, slobodno se  obratite vrtiću – telefonski ili e-mailom.

Također, u PDF-u prilažemo službene upute HZJZ od 29. travnja 2020. godine.

anketa

(ažuriranje objave 8. svibnja 2020. u 10,25 sati: Anketa više nije dostupna zbog predradnji potrebnih za kvalitetno organiziranje prihvata djece 11. svibnja 2020.)