Koliko je sati?
Što je važno danas?
  • Ako želite da vam djeca postanu dobri ljudi, potrošite na njih duplo više vremena i duplo manje novca (Abigail Van Buren)
Kalendar
<< svi. 2020. >>
PUSČPSN
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Arhiva

Author Archive

postheadericon Savjeti za roditelje – HZJZ, 22. svibnja 2020.

Molimo pročitajte i upoznajte se sa sadržajem Savjeta za roditelje vezane uz rad vrtića i škola od 25. svibnja 2020. (HZJZ, 22.5.2020.)

postheadericon Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi

Prema Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi (HZJZ, 20.5.2020.),  rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje uputa smatra se sigurnim te se mogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole od 25. svibnja 2020.

Molimo korisnike programa DV Ciciban da se obavezno upoznaju sa sadržajem navedenog dokumenta.

Vrlo je važno da roditelji / skrbnici:

  • ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19,
  • ne dovode dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19.
  • ne dovode dijete u ustanovu u slučaju povišene tjelesne temperature te sa znakovima drugih zaraznih bolesti

Polazak u vrtić/jaslice u ovom trenutku može biti stresan za dijete i za roditelje. Razumijemo Vas i pružit ćemo vam potporu.

DV Ciciban postupio je u skladu s navedenim Uputama i ima u potpunosti sve zadovoljene uvjete. Svi standardi higijene i dezinfekcije se bez iznimke provode. DV Ciciban profesionalno i sigurno skrbi za djecu i u ovim izvanrednim uvjetima, a Vas molimo za razumijevanje, strpljivost i poštivanje dogovorenih pravila. Kao i do sada, sa svim vašim pitanjima i komentarima, slobodno nam se obratite putem Dinamikoma, e-mailom i telefonskim putem.

Radujemo se susretu!

postheadericon Uspjeh na Međunarodnoj izložbi dječje likovne umjetnosti Lidice 2020.

Polaznici DV Ciciban – Marko, Nikola i Karlo svojim likovnim radovima u tehnici grataža, a pod mentorstvom odgojiteljica Ivane Filipan i Ivane Drenovac osvojili su Honourable Mention na 48. međunarodnoj izložbi dječje likovne umjetnosti Lidice 2020.

Saznajte više »

postheadericon Provedene Upute i mjere za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 prema Provedbenom planu DV Ciciban

Od samog početka izbijanja epidemije, vrtić je imao otvorena virtualna vrata i sve komunikacijske kanale sa svojim korisnicima. Obavještavamo Vas da smo u potpunosti usklađeni s Uputama HZJZ i Preporukama MZO te  spremni za prihvat djece u ponedjeljak, 11. svibnja za one obitelji koje se ni na koji drugi način ne mogu snaći, a temeljem izjava korisnika programa na anketi koju smo proveli.

Budući da smo anketu ostavili i dulje od preporučenog, kako bi bilo dovoljno vremena za odluku, sada (8. svibnja 2020. u 10,25 sati) je deaktiviramo i naknadne prijave neće biti moguće zbog organizacijskih razloga.

 

postheadericon Predškola na daljinu – online predškola Dječjeg vrtića Ciciban

Prema Preporukama MZO, vrtić treba organizirati program predškole na daljinu (online) od svibnja. Dječji vrtić Ciciban putem platforme Dinamikom (koristeći suvremene web alate) uspješno realizira program od početka epidemioloških uvjeta koji su doveli do privremenog prekida pružanja usluga ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Dječji vrtić Ciciban će do daljnjega, a u skladu s preporukama nadležnoga ministarstva nastaviti s izradom interaktivnih radnih materijala za djecu i roditelje, uz dodatna obogaćivanja predškole na daljinu. Za sve upite stojimo vam na raspolaganju telefonski (043 226 224) i e-mailom (dv.ciciban@bj.t-com.hr).